HorSense-partners

De spiegel die het paard voor mij was, maakte het mogelijk om zelf mijn volgende stap te zetten. Het werken met paard heeft mij verrast. Met de duidelijke feedback kan ik nu verder met mijn leervraag. Onder de deskundige begeleiding van de HorSense-coach ga ik de komende maanden belangrijke ontwikkelingsstappen zetten’.

– Ferry, deelnemer workshop ‘Kernkwaliteiten’ 2015

HorSense is in 2009 gestart. De samenwerkende partners werkten daarvoor als coach/begeleider vanuit hun individuele bureaus. Hierbij nam het werken met paard als co-coach al een belangrijke plaats in. De partners van HorSense hebben zich gezamenlijk toegelegd op de doorontwikkeling van de methodiek en de inzet hiervan in sessies, workshops en trainingen. Ook hebben zij in 2011 gezamenlijk de beroepsvereniging voor paardencoaches (coaches met Paard als Spiegel) opgericht.

HorSense streeft een hoge mate van kwaliteit na. De HorSense-partners zijn gecertificeerde coaches en hebben zich bekwaamd in de coaching en het opleiden van aspirant-coaches met behulp van ‘Paard als Spiegel’. In 2012 heeft Focus (locatie Zuid – Deurne), als partner van HorSense, de accreditatie voor het verzorgen van een post-hbo opleiding voor het coachen met ‘Paard als Spiegel’ behaald. Hierdoor kunnen cursisten de volledige opleiding ‘Excellent Coach’ afsluiten met een officieel erkend post-hbo diploma. Daarnaast zijn de HorSense-partners lid van NOBCO (Nederlandse Orde van BeroepsCoaches).

De HorSense-methodiek ‘Paard als Spiegel’ garandeert niet alleen kwaliteit van de opleidingen maar ook het verantwoord werken met en het welzijn van het paard.

De HorSense-partners zijn Frans Jaspers, Jeannet Smulders, Eddy Dekkers en Henk van ‘t Net: 

225560_10150186386428335_4561321_n
Frans Jaspers / Deurne (NL) / Focus on U

Als beleidsverantwoordelijke in het onderwijs is Frans Jaspers (1955) zich sinds 1989 als opgeleid coach/supervisor/ mediator gaan toeleggen op veranderings- processen bij professionals in zowel profit- als non-profitorganisaties. Als opgeleid tweedegraads docent heeft hij ruime ervaring in het basis-, voortgezet- en volwassenonderwijs.

Frans werkt vanuit de visie dat persoonlijke beleving inspiratiebron is voor ontwikkeling. ‘Bijdragen aan deze ontwikkeling vanuit een open, lerende houding zie ik als mijn persoonlijke uitdaging. Een gezamenlijk traject dat spannend is en leidt naar benoembaar succes.’

Jeannet

Jeannet Smulders / Diepenheim (NL) / Ita Est

Sinds 1995 is Jeannet (1965) actief met het trainen en coachen van vooral medewerkers in de gezondheidszorg. Werken met mensen is altijd haar passie geweest. Als trainer is zij geschoold vanuit het veld van Beroepsonderwijs en Volwasseneducatie (BVE) en is zij in het bezit van een tweedegraads lesbevoegdheid. Vanuit haar passie voor het inspireren van mensen en het creëren van leerzame situaties, richtte Jeannet in 2007 haar coaching- en adviesbureau Ita Est op.

Jeannet is geregistreerd coach bij de NOBCO. Daarnaast heeft zij het diploma voor stresscounselor in haar bezit. Tijdens het coachingsproces en trainingen gebruikt zij de reflectie van het paard.

Jeannet werkt vanuit de visie dat leren vooral in interactie met anderen gebeurt. ‘Inspireren, creëren en realiseren zijn kenmerkend voor mijn werkwijze. Dat vind ik het allerleukste wat er is!’

IMG_5703

 

 

 

 

Eddy Dekkers / Dongen (NL) / Startkracht 

Eddy (1969) heeft tijdens zijn loopbaan als officier bij Defensie veel ervaring opgedaan in het werken met en het ontwikkelen van teams. Daarnaast heeft hij als operationeel manager/directeur binnen de re-integratiebranche gewerkt waar hij naast het coachen en aansturen van een honderdtal coaches / adviseurs tal van trainingen heeft verzorgd, o.a. op het gebied van sociale-, sollicitatie-, communicatie- en werknemersvaardigheden. Inmiddels heeft Eddy een eigen onderneming “StartKracht” van waaruit hij coaching, training en teamontwikkelingstrajecten aanbiedt. Dit o.a. in het kader van Loopbaanbegeleiding, Werkfit maken (UWV), Autisme begeleiding en Coaching voor mensen met PTSS. 

Als NLP Master Practitioner coacht Eddy graag vanuit deze methodiek en combineert deze met de methode “Paard als Spiegel”. Eddy heeft met zijn bedrijf een “Blik op Werk” keurmerk. 

Eddy werkt vanuit de visie dat iedereen talenten heeft en dat deze verder kunnen worden ontwikkeld. Zijn motto: ‘Je hoeft niet goed te zijn om te kunnen beginnen. Je moet beginnen om goed te kunnen zijn.’

 

241df87

Henk van ‘t Net / Hotton (BE) / La Ferme de Bourdon

Na een studie Informatie heeft Henk van ‘t Net jarenlang in allerlei technische functies gewerkt. Vanuit zijn passie voor het werken met mensen, startte Henk enkele bedrijven op die een grote link met coaching bevatten. Op dit moment coacht Henk zowel start-ups als bedrijven die enkele jaren bestaan.

Henk werkt vanuit de visie dat coaching in combinatie met natuur inzichten oplevert die wellicht in het drukke dagelijks leven verloren kunnen gaan. ‘Door te coachen in de natuur (zoals coachen met behulp van paarden en wandelcoaching) bereik je veel sneller resultaat. Dat is zo mooi om te zien!