Paard als Spiegel en militairen: een sterke combinatie

Door: Eddy Dekkers (locatie Dongen) 

‘Militairen aan de yoga’ ‘Yoga helpt militairen te ontspannen’ ‘Meditatie en chakra’s voor Defensie’ – zomaar een greep uit de krantenkoppen die afgelopen oktober in het nieuws verschenen. Opeens was daar veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van militairen en kwam naar buiten dat Defensiemedewerkers zich graag meer willen voorbereiden op stressvolle situaties. Dit zette mij aan het denken. Hoe kan Paard als Spiegel hierbij een rol spelen? En op die manier Defensiemedewerkers bijvoorbeeld voorbereiden op zijn of haar volgende uitzending? In deze blog vertel ik je daar meer over.

Eddy Dekkers.

Eddy Dekkers.

In de periode 1990 – 1996 heb ik onder andere als officier bij Defensie gewerkt. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met teams. Dit werk inspireert mij nog tot vandaag de dag om teams, en individuen, te stimuleren hun eigen talenten te ontdekken en doelen te behalen. Tijdens een reünie van het opleidingscentrum voor Officieren afgelopen zomer heb ik weer goed met mijn jaargenoten kunnen bijpraten. Het was heel prettig om te merken dat het kameraadschap als vanouds was: mede door de hechte band die tijdens de opleiding is ontstaan, voelde het alsof ik gisteren nog bij Defensie werkte.

Ontwikkelingen

Naar aanleiding van een gesprek tijdens de reünie bezocht ik jaargenoot Johan* op de kazerne waar hij nu werkt. Samen met hem en acht andere mannen trokken we tijdens de opleiding als groep zo’n drie jaar gezamenlijk op en deelden we lief en leed om officier bij de Genie te worden. Inmiddels is Johan Luitenant-Kolonel en geeft hij leiding aan zo’n 400 mensen. Na het drinken van een kopje koffie en het ophalen van mooie herinneringen, gaf Johan mij een rondleiding over de kazerne. Hij liet mij de nieuwe materialen en gebouwen zien en vertelde over de professionalisering van de Genie. Ook vertelde hij dat hij inmiddels vier keer op uitzending is geweest, waar hij met passie, maar ook gepaste terughoudendheid over sprak. Tevens gaf hij aan dat hij een intern onderzoekje onder de vaste kaderleden heeft gedaan en dat deze leden samen meer dan 450 keer op uitzending zijn geweest. Een aantal kaderleden zit op dit moment thuis omdat zij het werk niet meer kan uitvoeren, vermoedelijk vanwege aan Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) gerelateerde klachten.

Aanraking met paard geeft rust.

Aanraking met paard geeft rust.

PTSS en Paard als Spiegel

Ik vertelde Johan over mijn werkzaamheden als coach. Ik legde hem uit dat ik hierbij graag mijn paard Flash inzet als co-coach en dat ik regelmatig werk met mensen die PTSS-gerelateerde klachten hebben. Niet alleen ex-militairen, maar ook voormalig politiemedewerkers, brandweer, ambulancepersoneel en mensen die een traumatische ervaring hebben meegemaakt. Mijn co-coach Flash helpt mij tijdens de sessies in contact te komen met de coachee, maar nog veel belangrijker: Flash helpt de coachee in contact te komen met zichzelf. Daarbij spiegelt mijn paard het gedrag van de coachee en helpt om verstand en gevoel te verbinden. De sessies hebben als resultaat dat de coachee kleine stappen maakt – om beter om te kunnen gaan met klachten én zicht te krijgen op zijn of haar mogelijkheden om hierin verder te ontwikkelen. Een sessie met de methode Paard als Spiegel geeft rust, waarbij ook de daadwerkelijke aanraking met het paard een unieke belevenis is.

De daadwerkelijke aanraking met het paard is een unieke belevenis.”

Preventie  

Co-coaches Flash en Coco op locatie Dongen.

Co-coaches Flash en Coco op locatie Dongen.

Een dergelijk effect van een coachsessie zou nog groter zijn als de methode Paard als Spiegel preventief wordt ingezet. Zou het niet mooi zijn om samen met Flash militairen (en andere risicovolle beroepen) te helpen beter in hun kracht te komen en voldoende basis mee te geven, zodat de kans op het ontwikkelen van PTSS wordt geminimaliseerd? Johan gaf aan dat hij daarmee zijn mensen nog beter kan voorbereiden op toekomstige uitzendingen. Hoe mooi zou het zijn dat we hiermee PTSS-gerelateerde klachten kunnen reduceren of misschien zelfs kunnen voorkomen… Mijn overtuiging is dat dat kan! Hiermee ga ik de komende periode aan de slag.

 

*wegens privacyredenen is de naam van Johan gefingeerd

2017: opleidingen en bijscholingen

Het einde van 2016 is in zicht. We halen de kerstboom in huis, hangen lichtjes op en maken plannen voor het kerstfeest. Bij HorSense maken we van deze tijd gebruik om terug te blikken op afgelopen jaar. Een jaar wat voor HorSense in het teken stond van overdenking, verandering, kwaliteitsborging en professionalisering. Ook is het tijd om vooruit te kijken. En met trots! Want in deze blog introduceren we de highlights van ons aanbod in 2017.  

Beroepsvereniging en opleider

HorSense is enerzijds een beroepsvereniging voor paardencoaches met een ambitie om het vak van coaching met behulp van paarden sterker op de kaart te zetten. Anderzijds verzorgt HorSense opleidingen, leergangen en workshops voor (aanstaande) coaches die graag met paard als co-coach willen werken en zich in het vakgebied willen professionaliseren en doorontwikkelen.


Professionalisering in 2017

Binnenkort start het nieuwe jaar 2017. Met een stevig en uitgebreid aanbod, om te focussen op professionaliteit. Onze jarenlange ervaring en kennis van zaken komt hierbij goed van pas, waarbij we van elkaars kwaliteiten gebruikmaken om (aspirant)-coaches een duidelijke meerwaarde te bieden.

  • EIMG_5703xtra opleidingslocatie

We zijn uitgebreid met een extra opleidingslocatie in Dongen – nabij Tilburg, om te kunnen focussen op bepaalde deelgebieden van het vak en meer spreiding in Nederland aan te bieden.

  • Nieuwe leergang Teamcoaching en NLP 

Daarnaast zijn twee extra leergangen toegevoegd aan het curriculum van HorSense. In 2016 hebben we bijvoorbeeld naast de driedaagse leergang Teamcoaching Basis een verdiepingsmodule voor Teamcoaching ontwikkeld. Deze gaat in 2017 van start. En wil je meer weten over de achtergrond én uitvoering van NLP? Voor jou biedt HorSense vanaf februari de acht- en twaalfdaagse leergang NLP, welke wordt afgesloten met een NLP basisexamen.

  • Nieuwe workshops gericht op specialisaties

Daarnaast kun je als coach met Paard als Spiegel je door middel van workshops specialiseren in de doelgroep Autisme, en zich verdiepen in bijvoorbeeld NLP – Circle of Excellence.

  • Pilot: Coachcafé met coachtechnieken en thema’s

Daarnaast introduceren we als pilot het Coachcafé. Tijdens het Coachcafé kunnen deelnemers kennis maken met andere coachtechnieken en thema’s. We spelen hierin graag in op de vragen die spelen onder de leden. Een eerste thema zal zijn: “Het starten van een eigen praktijk”. Bij uitstek is dit een plek waar leden een podium kunnen krijgen om ook andere kwaliteiten van zichzelf te laten zien. Omdat we ook graag willen dat er veilig wordt gewerkt bieden we dit jaar voor het eerste een BHV-cursus aan.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de opleidingen? Of kiezen waar jij in 2017 in (bij)geschoold gaat worden? Kijk hier in onze agenda, naar ons opleidingsaanbod en de bijscholingen! Laat het ons gerust even weten als je vragen hebt, door contact met ons op te nemen. 

Wij wensen je hele fijne feestdagen en een voorspoedige jaarwisseling toe, en ontmoeten je in het nieuwe jaar!

Jeannet (Diepenheim), Frans (Deurne), Eddy (Dongen) en Henk (Hotton, BE)

Blog: HorSense stelt haar nieuwe locatie voor!

Steeds meer mensen vinden hun weg naar HorSense. En dat is niet gek – er komt steeds meer aandacht voor coaching met behulp van Paard als Spiegel (PAS) én professionalisering van coaches (met de methodiek PAS). Daarmee ontstond ook de behoefte om een extra opleidingslocatie te vinden waar ruimte is om deze professionalisering een helpende hand te bieden. Daarom stellen we aan je voor: onze nieuwe opleidingslocatie in Dongen, geleid door Eddy Dekkers!

IMG_5703

Eddy Dekkers met co-coach Flash

Eddy vertelt: ‘In het buitengebied van Tilburg (Dongen) hebben we vorig jaar een oud huis met een kleine bedrijfsruimte gekocht. Dit met als doel om vanaf deze locatie cliënten te kunnen begeleiden en coachen. Ruimte genoeg voor een diversiteit aan dieren, zodat het wonen en werken in het buitengebied helemaal tot zijn recht komt. Na een klein jaar verbouwen en inrichten is het nu tijd om om deze geweldige locatie te gaan gebruiken als coach- en trainingslocatie.’

Opleiding verzorgen

Eddy zal zelf de opleiding Excellent Coach deel 1 gaan verzorgen. En dat is niet voor niks: Eddy heeft veel ervaring op het gebied van coaching en begeleiding van mensen. ‘Sinds vele jaren begeleid ik mensen richting de arbeidsmarkt. Hierbij heb ik me gericht op doelgroepen met een “grote afstand tot de arbeidsmarkt”. Vaak is er sprake van een arbeidsbeperking waarom het zelfstandig vinden van een passende baan niet lukt. Denk hierbij aan fysieke beperkingen, maar het vaakst werk ik met mensen met bijvoorbeeld autisme, NAH of Burn-out klachten. Ik heb dit gedaan in de rol van manager van een groot landelijk re-integratiebedrijf, en daarnaast ook vanuit mijn eigen kleinschalige onderneming StartKracht.’

Inspiratie voor ontwikkeling

P8141223Op een gegeven moment heeft Eddy zijn werk gecombineerd met coaching met PAS. Hoe is dit gekomen? Eddy legt uit: ‘Mijn oudste zoon is met zijn 7 jaren oud gaan paardrijden. Op dat moment was hij zeer verlegen, bang voor alles wat nieuw en onbekend was en erg op zichzelf. Afgelopen 10 jaren is hij gegroeid tot een zeer zelfverzekerde, zelfredzame jonge man, die inmiddels instructeur is en zowel jongeren als volwassenen les geeft in dressuur en springen. Terugkijkend op deze periode kan ik zeggen dat de paarden hebben hem geholpen in zijn groei tot waar hij nu staat. Zij hebben hem geleerd wat hij allemaal kan en hebben hem zelfvertrouwen gegeven door hem te spiegelen op zijn gedrag. Toen ik me dat besefte ben ik op onderzoek gegaan of er een opleiding was om met behulp van paarden te gaan coachen. Deze heb ik gevonden bij HorSense. In 2014 heb ik zelf de opleiding gevolgd en zeer regelmatig mag ik nu ervaren wat coachees voor baat hebben bij een coachsessie waar het paard wordt ingezet als co-coach.’

Combinatie met PAS-methodiek

IMG_5569Eddy zet zijn enthousiasme voor het vak, ervaringen en kennis graag in als opleider. Hij vult aan: ‘daarnaast wil ik graag deze methode (Paard als Spiegel) uitdragen,zodat andere coaches hier ook gebruik van kunnen gaan maken. Na gesprekken met Frans en Jeannet hebben we dan ook afgesproken dat we ook on Dongen een locatie van HorSense gaan openen en dat ik mijn kennis er ervaringen ga overdragen aan nieuwe coaches die willen werken met paard als co-coach. Afgelopen september is de eerste groep gestart. Ik heb er ontzettend veel zin in en zie uit naar een langdurige samenwerking.’

 

 

“Heb je interesse in een van de opleidingen van HorSense? Neem dan vrijblijvend contact met mij op door het contactformulier in te vullen. Uiteraard mag je mij ook altijd bellen voor meer informatie: 06 – 52 59 14 82.
Wellicht tot ziens in Dongen!

Eddy Dekkers”

Blog: hoe kies je voor een opleiding?

Door: Frans en Jeannet, locatie Zuid en Oost 

Er komt steeds meer aandacht voor geaccrediteerde opleidingen tot coach met behulp van paard(en) als co-coach(ees). Niet iedereen volgt een dergelijke opleiding om zijn of haar carrière een boost te geven of tot een hoger level te tillen – de meeste mensen hebben affiniteit met paarden, ontwikkeling en begeleiding van mensen, en willen hier meer over te weten komen. Gaandeweg de opleiding komen cursisten erachter wat de opleiding voor hun ontwikkeling tot coach met paard als co-coach betekent.

Wij van HorSense krijgen geregeld e-mails van geïnteresseerden die willen weten waarom onze opleidingen van opleidingen bij andere bureaus verschillen: er zijn zoveel verschillende organisaties die ‘iets met paardencoaching’ aanbieden, hoe zie je dan nog door de bomen het bos? Wij denken niet dat het vergelijken van opleidingen de beste strategie is – is dat niet een beetje appels met peren vergelijken? Hoe kies je voor een opleiding? We hebben er eens nagedacht en kwamen op deze suggesties om de opleiding, het cursusprogramma en visie te vinden die het beste bij jou passen:

  1. Weet wat je wil

Voordat je aan een opleiding of cursus wil beginnen, vraag jezelf dan eerst af waar je precies naar op zoek bent. Probeer zo eerlijk mogelijk te zijn: wat is jouw motivatie en wat drijft jou om een opleiding tot coach m.b.v. paarden te doen? Wil je zo snel mogelijk leren hoe je een coachsessie in de basis leidt? Of wil je eerst uitgebreid de tijd nemen jezelf te ontwikkelen en vervolgens te leren hoe jij als coach kunt werken? Coaching is niet zomaar een vaardigheid die je kunt leren, maar een kunst met meerdere lagen die alle aspecten van je leven kan beïnvloeden.

  1. Check de achtergrond van je docenten

Als je weet wat je in een opleiding belangrijk vindt, ga dan na wat de achtergrond van de docenten van de opleiding is. Welke opleidingen hebben zij gedaan? Hoe ontwikkelen zij zich? Het coachvak blijft zich ontwikkelen en dagelijks worden nieuwe inzichten gedeeld. Doet jouw docent hier actief aan mee? Een goede docent blijf zelf ook altijd een goede student!

  1. Is er een ‘klik’?

Ontmoet de docenten van je opleiding voordat je aan de opleiding begint. Zo kun je bijvoorbeeld je laten coachen door docenten van verschillende opleiders. Als dit niet mogelijk is, kijk dan of je een film, interview(s) of artikel(en) van je docent(en) kunt vinden. Een docent kan goed opgeleid zijn, maar misschien spreekt zijn of haar taal jou niet aan. Het gaat hierbij niet per sé om het wel of niet ‘leuk vinden’ van deze docent, maar meer of zijn of haar stijl bij jou past.

Wees zo eerlijk mogelijk: wat is je motivatie, wat drijft jou?”

IMG_0554_0323_bewerkt-1

  1. Wees realistisch

Opleidingen komen in alle soorten en maten: sommige trajecten zijn heel intensief en duren een aantal weken, andere duren een aantal jaar en weer andere vinden gedurende een korte periode plaats in het buitenland. Waar je ook voor kiest, neem de tijd om jouw eigen mogelijkheden te overzien. Als je elke keer na een opleidingsdag of coachingsessie uitgeput bent en ruime tijd nodig hebt om bij te komen, zul je minder van de opleiding kunnen genieten als je deze erg intensief is. Weet dat een goede opleiding altijd bepaalde processen op gang brengt. Maak ook ruimte om deze processen plaats te laten vinden.

  1. Volg je gevoel

Je kunt nog zoveel nadenken, maar laat je gevoel ook spreken. Gebruik je verstand zoveel als mogelijk maar laat je gedachten op een gegeven moment ook gaan. Luister naar wat je voelt. Er is nooit één goed antwoord. Uiteindelijk haal je uit je proces wat je erin investeert. Coaching zal hopelijk lang in je leven blijven, en het volgen van een opleiding is de eerste stap van jouw weg als coach.