Blog: HorSense stelt haar nieuwe locatie voor!

Steeds meer mensen vinden hun weg naar HorSense. En dat is niet gek – er komt steeds meer aandacht voor coaching met behulp van Paard als Spiegel (PAS) én professionalisering van coaches (met de methodiek PAS). Daarmee ontstond ook de behoefte om een extra opleidingslocatie te vinden waar ruimte is om deze professionalisering een helpende hand te bieden. Daarom stellen we aan je voor: onze nieuwe opleidingslocatie in Dongen, geleid door Eddy Dekkers!

IMG_5703

Eddy Dekkers met co-coach Flash

Eddy vertelt: ‘In het buitengebied van Tilburg (Dongen) hebben we vorig jaar een oud huis met een kleine bedrijfsruimte gekocht. Dit met als doel om vanaf deze locatie cliënten te kunnen begeleiden en coachen. Ruimte genoeg voor een diversiteit aan dieren, zodat het wonen en werken in het buitengebied helemaal tot zijn recht komt. Na een klein jaar verbouwen en inrichten is het nu tijd om om deze geweldige locatie te gaan gebruiken als coach- en trainingslocatie.’

Opleiding verzorgen

Eddy zal zelf de opleiding Excellent Coach deel 1 gaan verzorgen. En dat is niet voor niks: Eddy heeft veel ervaring op het gebied van coaching en begeleiding van mensen. ‘Sinds vele jaren begeleid ik mensen richting de arbeidsmarkt. Hierbij heb ik me gericht op doelgroepen met een “grote afstand tot de arbeidsmarkt”. Vaak is er sprake van een arbeidsbeperking waarom het zelfstandig vinden van een passende baan niet lukt. Denk hierbij aan fysieke beperkingen, maar het vaakst werk ik met mensen met bijvoorbeeld autisme, NAH of Burn-out klachten. Ik heb dit gedaan in de rol van manager van een groot landelijk re-integratiebedrijf, en daarnaast ook vanuit mijn eigen kleinschalige onderneming StartKracht.’

Inspiratie voor ontwikkeling

P8141223Op een gegeven moment heeft Eddy zijn werk gecombineerd met coaching met PAS. Hoe is dit gekomen? Eddy legt uit: ‘Mijn oudste zoon is met zijn 7 jaren oud gaan paardrijden. Op dat moment was hij zeer verlegen, bang voor alles wat nieuw en onbekend was en erg op zichzelf. Afgelopen 10 jaren is hij gegroeid tot een zeer zelfverzekerde, zelfredzame jonge man, die inmiddels instructeur is en zowel jongeren als volwassenen les geeft in dressuur en springen. Terugkijkend op deze periode kan ik zeggen dat de paarden hebben hem geholpen in zijn groei tot waar hij nu staat. Zij hebben hem geleerd wat hij allemaal kan en hebben hem zelfvertrouwen gegeven door hem te spiegelen op zijn gedrag. Toen ik me dat besefte ben ik op onderzoek gegaan of er een opleiding was om met behulp van paarden te gaan coachen. Deze heb ik gevonden bij HorSense. In 2014 heb ik zelf de opleiding gevolgd en zeer regelmatig mag ik nu ervaren wat coachees voor baat hebben bij een coachsessie waar het paard wordt ingezet als co-coach.’

Combinatie met PAS-methodiek

IMG_5569Eddy zet zijn enthousiasme voor het vak, ervaringen en kennis graag in als opleider. Hij vult aan: ‘daarnaast wil ik graag deze methode (Paard als Spiegel) uitdragen,zodat andere coaches hier ook gebruik van kunnen gaan maken. Na gesprekken met Frans en Jeannet hebben we dan ook afgesproken dat we ook on Dongen een locatie van HorSense gaan openen en dat ik mijn kennis er ervaringen ga overdragen aan nieuwe coaches die willen werken met paard als co-coach. Afgelopen september is de eerste groep gestart. Ik heb er ontzettend veel zin in en zie uit naar een langdurige samenwerking.’

 

 

“Heb je interesse in een van de opleidingen van HorSense? Neem dan vrijblijvend contact met mij op door het contactformulier in te vullen. Uiteraard mag je mij ook altijd bellen voor meer informatie: 06 – 52 59 14 82.
Wellicht tot ziens in Dongen!

Eddy Dekkers”