2017: opleidingen en bijscholingen

Het einde van 2016 is in zicht. We halen de kerstboom in huis, hangen lichtjes op en maken plannen voor het kerstfeest. Bij HorSense maken we van deze tijd gebruik om terug te blikken op afgelopen jaar. Een jaar wat voor HorSense in het teken stond van overdenking, verandering, kwaliteitsborging en professionalisering. Ook is het tijd om vooruit te kijken. En met trots! Want in deze blog introduceren we de highlights van ons aanbod in 2017.  

Beroepsvereniging en opleider

HorSense is enerzijds een beroepsvereniging voor paardencoaches met een ambitie om het vak van coaching met behulp van paarden sterker op de kaart te zetten. Anderzijds verzorgt HorSense opleidingen, leergangen en workshops voor (aanstaande) coaches die graag met paard als co-coach willen werken en zich in het vakgebied willen professionaliseren en doorontwikkelen.


Professionalisering in 2017

Binnenkort start het nieuwe jaar 2017. Met een stevig en uitgebreid aanbod, om te focussen op professionaliteit. Onze jarenlange ervaring en kennis van zaken komt hierbij goed van pas, waarbij we van elkaars kwaliteiten gebruikmaken om (aspirant)-coaches een duidelijke meerwaarde te bieden.

  • EIMG_5703xtra opleidingslocatie

We zijn uitgebreid met een extra opleidingslocatie in Dongen – nabij Tilburg, om te kunnen focussen op bepaalde deelgebieden van het vak en meer spreiding in Nederland aan te bieden.

  • Nieuwe leergang Teamcoaching en NLP 

Daarnaast zijn twee extra leergangen toegevoegd aan het curriculum van HorSense. In 2016 hebben we bijvoorbeeld naast de driedaagse leergang Teamcoaching Basis een verdiepingsmodule voor Teamcoaching ontwikkeld. Deze gaat in 2017 van start. En wil je meer weten over de achtergrond én uitvoering van NLP? Voor jou biedt HorSense vanaf februari de acht- en twaalfdaagse leergang NLP, welke wordt afgesloten met een NLP basisexamen.

  • Nieuwe workshops gericht op specialisaties

Daarnaast kun je als coach met Paard als Spiegel je door middel van workshops specialiseren in de doelgroep Autisme, en zich verdiepen in bijvoorbeeld NLP – Circle of Excellence.

  • Pilot: Coachcafé met coachtechnieken en thema’s

Daarnaast introduceren we als pilot het Coachcafé. Tijdens het Coachcafé kunnen deelnemers kennis maken met andere coachtechnieken en thema’s. We spelen hierin graag in op de vragen die spelen onder de leden. Een eerste thema zal zijn: “Het starten van een eigen praktijk”. Bij uitstek is dit een plek waar leden een podium kunnen krijgen om ook andere kwaliteiten van zichzelf te laten zien. Omdat we ook graag willen dat er veilig wordt gewerkt bieden we dit jaar voor het eerste een BHV-cursus aan.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de opleidingen? Of kiezen waar jij in 2017 in (bij)geschoold gaat worden? Kijk hier in onze agenda, naar ons opleidingsaanbod en de bijscholingen! Laat het ons gerust even weten als je vragen hebt, door contact met ons op te nemen. 

Wij wensen je hele fijne feestdagen en een voorspoedige jaarwisseling toe, en ontmoeten je in het nieuwe jaar!

Jeannet (Diepenheim), Frans (Deurne), Eddy (Dongen) en Henk (Hotton, BE)